Veteraner stiller spørgsmål til kommunen!

Af Veterancafé Vejle

Den 10. september 2019 blev Vejle Veteran Café dannet med sit første opstarts møde i det gule hus ved Skyttehus haven.
Caféen blev oprettet af en lille håndfuld veteraner og pårørende med initiativ og tovholder Maj-Britt Rosenkjær.
Veteran Café Vejle har siden sin fødsel kæmpet for at få Vejle Kommune i tale omkring ansættelsen af en fuldtids veteran koordinator.
Den 9. september 2020 ud myndige denne kamp sig i, tale tid ved byrådets møde dagen før den årlig budget forhandling.
Her mødte Veteraner og pårørende talstærkt op for at stå sammen med, Veteran og Politi hjemmeværns Kompagnichef Frits Nissen, der havde til opgave, at stille Borgmesteren og byrådet 3 vigtige spørgmål:
1. Vi har indtil den 31/7 haft en veteran koordinator, vi har dog ikke set meget til personen. Nu er der blevet ansat en ny i stillingen, det er til vores overraskelse kun en konsulent, hvad ligger der bag ved denne beslutning, da alle som arbejder med veteraner ved at de har behov for struktur og det er den samme person de snakke med hver gang.
2. Veteranerne i Vejle mangler et sted de kan mødes, drikke kaffe, spille spil, spise sammen. Det kan sagtens være en skurvogn eller pavillon som de har i Horsens, er der planer om at til gode se veteranerne, lige som man gør med de hjemløse, narkomaner.
3. I 2019 på flagdagen sagde borgmesteren at byrådet havde vedtaget en veteranpolitik, for at sætte gang i en række nye initiativer. Hvor er disse initiativer? hvad er det for initiativer.
Til spørgsmål 1 og 2 kunne Borgemesteren ikke svarer, da han ikke var bekendt med nogle af disse sager og spørgsmål 3 valgte Borgemesteren let og elegant at springe over at svarer på.
I går den 10. september var der så budget forhandlinger og den bedste gave vi kunne ønske os på vores 1 års dag er, at få opfyldt vores ønske om en fuldtids Veteran koordinator. Skulle dette være tilfældet vil vi håbe på, at kommunen vil lytte til os, når vi enstemmige peger på Maj-britt Rosenkjær!
**Update! Vejle Kommune har offentliggjort budget forhandlingerne og herudfra kan man læse at der bliver afsat kr. 0,5 million til en Veteran koordinator under arbejdsmarkedsudvalget. Dejlig nyheder ? **

SE BILLEDERNE HERUNDER

SENESTE BLOG INDLÆG

Læs de seneste blogindlæg herunder.

Genåbningen af Caféen

Genåbningen af Caféen

Grille en bette pøls Begejtningen ville ingen ende tage da vi fik grillet en pølse og brød ved genåbningen af Veterancafé Vejle, efter Covid-19.  Der var god tilslutning og dejlig gensynsstemning da veteranerne troppede op og hyggede omkring grillen. SE BILLEDERNE...

Genåbning af Vejles Veterancafé

Genåbning af Vejles Veterancafé

Det er med stor glæde! at vi igen kan åbne Veterancaféen. Vi åbner torsdag den 25. juni kl. 15.00-20.00. Vi fejrer åbningen med at grille pølser og brød fra kl.17.00-19.00. Vi ser helt at i tilmelder Jer til Grill så vi har en idé omkring indkøb, senest tirsdag den...

Har du fået brev i din e-boks?

Har du fået brev i din e-boks?

Brev fra forsvarsminister Trine Bramsen Mange af Jer oplever sikkert, at have modtaget brev i e-boks fra Forsvarsministeren Trine Bramsen, for tiden. Frygt ej det er ikke en ny indkaldelse til mission 😀  Brevets budskab fra Forsvarministeren er at vi holder...

Denne hjemmeside benytter cookies. Ved at blive på hjemmesiden, accepterer du vores brug af cookies.